Peat

Ķīnā popularizē kūdru

17 / 10 / 2016

Septembrī Ķīnā, norisinājās Latvijas dienas Pekinā «Taste Latvia», ko organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Ārlietu ministriju un Latvijas Republikas vēstniecību Ķīnas Tautas Republikā.

To mērķis ir sekmēt tirgū jau esošo produktu atpazīstamību, jaunu ražotāju ienākšanu tirgū, kā arī iepazīstināt attiecīgās valsts iedzīvotājus ar Latvijas kultūru un mākslu. Lai gan neviens mūsu novada uzņēmums tur tieši netika pārstāvēts, iespējams, Ķīnā tomēr par Jelgavas novadu uzzinās-ar uzņēmuma SlA«Laflora» Mārketinga nodaļas vadītāja Edgara Amerika individuāli izstrādātu produktu kūdras krāsu bija nokrāsota konteineru pilsētiņa «Taste Latvia» pie lielveikala «Sogo» Pekinas centrā, konteinerus pārveidojot par tirdzniecības vietām, radošajām darbnīcām, galerijām un bērnu rotaļu laukumiem. Šogad LIAA par Latvijas dienu dizaina sadaļas kuratoru uzaicināja Kristu Soloveju. «Šanhajā esmu izveidojis Latvijas dizaina un dzīvesstila šovrūmu «veryLatvia». Aptuveni pirms gada iepazinos ar E.Ameriku, kurš ir izstrādājis kūdras krāsu un dekoratīvos kūdras paneļus, un nolēmu sava šovrūma interjerā šos elementus iekļaut, lai ar šo unikālo produktu iepazīstinātu arī Ķīnu. Kad LIAA mani uzaicināja būt par Latvijas dienu dizaina sadaļas kuratoru, man loģiski šķita realizēt ideju, ka stenda noformējumā arī tiktu izmantota kūdras krāsa un dekoratīvie kūdras paneļi,» stāsta K.Solovejs.

Jāpiebilst, ka E.Ameriks kā individuālais komersants izstrādā alternatīvus kūdras produktus, ko var izmantot apdares darbos un veidojot dekorācijas. Viņš no kūdras veido arī mākslas darbus, kas izrādīti arī ārpus Latvijas robežām, piemēram, Ķīnā, Itālijā, Francijā, Nīderlandē, Vācijā un Kanādā.